Wie ik ben

art_touw_artofrelaxation

Ik ben gediplomeerd ontspanningsmasseur. Mijn opleiding daarvoor heb ik bij MSP opleidingen in Leiden gevolgd.  Dat is een opleiding met een praktisch karakter waar ik veel technieken heb geleerd voor een ontspannende massagebehandeling. Rode draad in de opleiding  was het respectvol omgaan met de klant en het zorgvuldig en zorgzaam werken.

Als aanvulling heb ik bij het Opleidingsinstituut voor Massage in Beweging in Alphen aan den Rijn de training tot allround masseur gevolgd met nog meer andere technieken en een bredere theoretische basis. Daar heb ik geleerd dat masseren vooral een vorm van verbinding is. De masseur is vooral iemand die zich met een open hart kan verbinden met zijn medemens en hem of haar door de intentie en kwaliteit van de aanraking kan helpen zich volkomen te ontspannen. Deze houding wordt door veel klanten gewaardeerd.

art_touw_artofrelaxation

Een tijd geleden heb ik kennis gemaakt met massage via stoelmassages op het werk. Voor mij was het een openbaring dat je binnen korte tijd helemaal kan ontspannen in lichaam en geest. Daarna ben ik regelmatig ontspanningsmassages blijven ontvangen. Als werkzoekende heb ik ervoor gezorgd ook in stressvolle situaties geestelijk en lichamelijk fit te blijven. Een mix van massage, sport en yoga heeft mij daar goed bij geholpen. Daaruit groeide mijn belangstelling om ook zelf massages te kunnen geven.

Bij het masseren en het contact met klanten neem ik ook mijn eigen ervaring van yoga, sport en het omgaan met spanning en ontspanning  mee. Ik blijf me ontwikkelen in het contact met klanten, collega’s en door bijscholing.